Kontaktirajte nas: 00385-47-655-999

Laserska kirurgija

Laserska kirurgija

Centar za oftalmologiju dr Pavan raspolaže sa nekoliko vrsta najmodernijih laserskih uređaja. Osobito treba istaknuti YAG laser koji služi za dodatna „čišćenja“ nakon operacije mrene i zamućenja koja se mogu javiti i više godina iza operacije. Drugi značajan instrument je diodni laser koji služi za liječenje više vrsta promjena na očnoj pozadini uključujući promjene vezane uz dugotrajni dijabetes i rupture ili odignuća (ablacije) mrežnice. Svi laseri su najnovije generacije, izrazito sigurni i kontrolirani od strane Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

YAG laser kapsulotomija

Poslije operacije mrene često dolazi do zamućivanja stražnje kapsule leće. Ova kapsula se prilikom operacije mrene ostavlja na mjestu kako bi davala potporu leći koja se ugrađuje u vrijeme operacije u oko, na mjesto izvađene mrene kako bi vid bio bolji. Zamućivanje kapsule se javlja od nekoliko mjeseci do nekoliko godina iza operacije. Rješava se laserom, a procedura je bezbolna i bezopasna. Već nakon nekoliko trenutaka vid se značajno popravlja.

 

 

YAG laser iridotomija

Periferna iridotomija je laserska procedura kojom se na šarenici radi vrlo mala rupica. Ovo se radi u svrhu boljeg cirkuliranja očne tekućine kako bi očni tlak bio niži te da bi se spriječilo njegovo naglo povišenje. Ovaj laserski zahvat je vrlo važan kod osoba sa takozvanim glaukomom uskog ili zatvorenog očnog kuta. Zahvat traje 1-2 minute.

 

 

ALT i SLT

Postoje dvije vrste laserskih trabekuloplastika ovisno o vrsti lasera koji se upotrebljava te cilju koji se želi postići. Zahvatom se postiže snižavanje očnog tlaka čime se broj očnih kapi za glaukom koje bolesnik koristi smanjuje, a ponekad se terapija lijekovima može u potpunosti prekinuti. Centar za oftalmologiju raspolaže sa obje vrste lasera, a zahvati se provode sa velikim uspjehom.

 

 

 

Laserski zahvati na očnoj pozadini

Laserski zahvati na očnoj pozadini najčešće se vrše kod dijabetičara. Kod bolesnika sa dugotrajnom šećernom bolešću dolazi do promjena na krvnim žilama očne pozadine, njihovog pucanja i nekontroliranog rasta što se naziva dijabetičkom retinopatijom. Laserski zahvat- laserska fotokoagulacija je osnovni način liječenja dijabetičke retinopatije u ovoj fazi bolesti. Centar za oftalmologiju raspolaže diodnim laserom najnovije generacije za liječenje posljedica dijabetesa u očima.

Laseri se u modernoj medicini upotrebljavaju sve češće, u cilju liječenja sve većeg broja bolesti koje ovdje nisu sve opisane. Tako i u Centru za oftalmologiju možete dobiti sve informacije o mogućnostima laserskog liječenja pojedinih bolesti te izvršiti laserski tretman na bezbolan, brz i siguran način.

NARUČITE SE ZA PREGLED ONLINE

-

Molimo da ispunite sva polja!

Hvala! Vaš zahtjev je uspješno poslan!

NAPOMENA!

Termin je potvrđen tek kada stigne pozitivan odgovor djelatnika ordinacije. Javit ćemo vam se u što kraćem roku!